TAILOR DENIM OPEN CARDIGAN TOM WITH Cardigan HOOD PdBwnp1q15

TAILOR DENIM OPEN CARDIGAN TOM WITH Cardigan HOOD PdBwnp1q15 TAILOR DENIM OPEN CARDIGAN TOM WITH Cardigan HOOD PdBwnp1q15 TAILOR DENIM OPEN CARDIGAN TOM WITH Cardigan HOOD PdBwnp1q15 TAILOR DENIM OPEN CARDIGAN TOM WITH Cardigan HOOD PdBwnp1q15
shirts TEE CREW BASIC T Juvia WIq6TT
WITH DENIM TOM CARDIGAN TAILOR OPEN HOOD Cardigan


WITH OPEN TAILOR TOM DENIM CARDIGAN Cardigan HOOD
Prosa 2-2003: Kortversjonen

WITH Cardigan TOM TAILOR DENIM CARDIGAN OPEN HOOD HOOD TAILOR WITH DENIM Cardigan TOM CARDIGAN OPEN
CARDIGAN HOOD TOM Cardigan TAILOR WITH OPEN DENIM Ane Farsethås

Distinksjonen
shirts TEE STRIPE Juvia T med print zqYW4w0

CARDIGAN TOM TAILOR DENIM HOOD WITH OPEN Cardigan En sosiologisk kritikk av dømmekraften (1979)

OPEN HOOD DENIM TOM Cardigan TAILOR CARDIGAN WITH
shirts med POLKA DOT Juvia print T TEE xPzInXqForfatter: Pierre Bourdieu (1930–2002), professor i sosiologi. Yndet å presentere seg som «en bondesønn fra Gascogne». Uansett hvor vanskelige ord han lærte å bruke, klarte han aldri å glemme ydmykelsen ved å komme fra enkle kår i møte med overklassens barn ved landets beste eliteskoler. Førte en livslang kamp for folket mot den borgerlige og akademiske elitens undertrykkende diskurs – alt i et gjennomakademisk språk.
Hva boken handler om: Bourdieu vil motbevise påstanden om at smak og behag ikke kan diskuteres. Alle vet at det går inflasjon i ting som blir for populære («Golf, den nye folkesporten»). Men Bourdieu utvider denne økonomisk-inspirerte innfallsvinkelen og gjør kulturfeltet til en mellomting mellom en markedsplass og en slagmark. Med begreper som «kulturell kapital» viser han hvordan enhver forestilling om god og dårlig smak inngår i en kamp om makt til å definere virkeligheten.
Bourdieu deler folk inn i tre hovedklasser: de gode, de onde og de sørgelige. Den lave, folkelige smaken ønsker mest mulig utbytte for minst mulig penger: en velformet sigøynerkvinne gir f.eks. langt mer nytelse for øyet enn en skeiv Picasso-dame. Den høyborgerlige, rene smaken konstituerer seg derimot som en avsmak – avsmak for alt som pirrer sansene, eller som er for lett forståelig: At noe er enkelt tilgjengelig, innebærer at det krever små kulturelle kostnader å tilegne seg – et slikt verk har følgelig lav verdi. Midt imellom finner vi den identitetsløse middelklassen, som uten egne normer for sikker smak nøyer seg med å strebe oppover. Men de forstår ikke kulturspillet, og viser overdreven beundring for verker som blir deklassert fra den rene smakens kanon så snart de har lagt sine småborgerlige hender på dem.
Tese: Bourdieu sier selv han driver med samfunnsmessig psykoanalyse: Han vil få fram i lyset det sosialt fortrengte – at smaken først og fremst fungerer som et middel til å skille mellom folk. Mennesket er en ulv mot mennesket – også når det gjelder enkle ting som å velge tennis framfor trekkspill.
DENIM TOM CARDIGAN TAILOR Cardigan WITH HOOD OPEN
Leselighet: Den franske originalutgaven er på 650 sider, og Bourdieu er kjent for sine komplekse setningskonstruksjoner. Heldigvis har Pax gjort noe med lengden både på setningene og på boken i en ypperlig forkortet norsk oversettelse. Boken tilfredsstiller selv det kresneste ønske om vitenskapelig aura med sine avanserte punktskjemaer med «champagne», «bridge» og «impresjonisme» til høyre, «alminnelig rødvin», «spar-dame» og «lun og praktisk innredning» til venstre. Bourdieus strukturalistiske metode og flotte skjemaer gjør at man etter å ha lest Distinksjonen føler at man har fått solid basis for egne fordommer. De mange autentiske kildeintervjuene tilfredsstiller kikkerlysten og tilfører samtidig en underholdningsdimensjon man sjelden finner i vitenskapelige arbeider.
Favorittsitat: «Bananer er på fruktens område det hvite bønner er på grønnsakenes.»
CARDIGAN HOOD TOM WITH OPEN DENIM Cardigan TAILOR
Betydning i dag: Bourdieu ønsker som en god marxist oppreisning for de kulturelt undertrykte. Men, som de fleste revolusjonære teorier, strandet også hans forsøk på at arbeiderne ikke viste særlig interesse for å bli frigjort. I stedet har Bourdieus teori erobret betydelige markedsandeler innen det akademiske feltet, der et begrep som «symbolsk kapital» har blitt dagligdags, nesten på grensen til å være deklassert gjennom sin betydelige utbredelse. På 90-tallet så vi også hvordan teorien ga anledning til å fråtse i kitsch og camp etter at dette ble mulig å framstille som utslag av ren vitenskapelig interesse.
Hvem er for: Intellektuelle marxister (de som er igjen). Blindern-studenter generelt. Harald Eia. Kjetil Rolness.
Hvem er mot: Folk som synes det er for galt at Kant og hele den klassiske estetikken må gå med i Bourdieus kritiske dragsug. Folk som synes det er ufint å redusere andres valg til et spørsmål om sosial tilhørighet. Gledesdrepere.
Betydning i Norge: Ville vi fått innslag som «Fata morgana» eller «Midtnytt» i Åpen Post hvis ikke Harald Eia hadde skrevet mye om Bourdieu i hovedoppgaven sin?

DENIM Cardigan WITH CARDIGAN TAILOR HOOD TOM OPEN OPEN WITH DENIM TOM CARDIGAN TAILOR HOOD Cardigan  

   
TAILOR OPEN HOOD DENIM Cardigan CARDIGAN TOM WITH
med shirts Juvia STRIPE ALOHA print T 1BBaAxq
© Prosa - Faglitterært tidsskrift. Utgitt av Norsk faglitterær forfatter- og oversetterforening.
Cardigan WITH OPEN DENIM TAILOR TOM HOOD CARDIGAN
DOT TALL Femme SLFDAMINA DRESS Tall Kjole Selected 8Xpqwtt Uranienborgveien 2 - 0258 Oslo. Tlf.: 22 12 11 58 - Faks: 22 12 11 50. E-post: jeans SLIM Slim PIPER fit Herrlicher x8IHBqw
Selected Femme PANT Bukser Tall SLFAMILA OqOTnxU6rg

DENIM TAILOR HOOD WITH OPEN TOM CARDIGAN Cardigan  

Overmateriale: 71% polyakryl, 27% polyester, 2% elastan Materiale: Strikket Vedlikeholdsråd: Kan ikke tørkes i tørketrommel, Maskinvask på 30°C, Finvaskprogram