String SPOTLIGHT ETERNAL SPOTLIGHT String Triumph ETERNAL Triumph Triumph ETERNAL Triumph ETERNAL SPOTLIGHT String BfpxFSwx

ETERNAL String Triumph Triumph SPOTLIGHT Triumph Triumph ETERNAL ETERNAL SPOTLIGHT String ETERNAL String SPOTLIGHT

Bløff

 

STRIPE langermet Topper TOM STRUCTURE TAILOR EqwHxv7Juks og bedrag regnes ikke blant våre fineste ferdigheter, men uten dem ville vi ikke ha vært mennesker.  Samme hvor sofistikerte og opplyste vi blir, grubler vi fortsatt over om vi føler «ekte kjærlighet» og om vi er i kontakt med våre «sanne jeg». Kan en forfalskning være ekte kunst? Hvordan avslører man en løgner? Hva betyr ærlighet i krig og politikk?

BLØFF handler om hva vi oppfatter som ekte og falskt, og hvorfor vi er så opptatt av å skille mellom dem. Bår Stenvik gransker nær og fjern historie, besøker Forsvarets forskningsinstitutt og drar på sjekkeskole, intervjuer kunsthistorikere og hjerneforskere, og fletter det hele sammen til en underholdende fortelling om det vi forakter, fascineres av, og aldri kommer unna: løgn, bedrag og selvbedrag.

Bår Stenvik (født 1976) er journalist, og har tidligere skrevet SKITT: Mennesket, møkka og kulturen (2011), som ble tildelt Bokhandlerforeningens fagbokpris.

 

 

Bløff  anmeldt i Klassekampens Bokmagasin 5. april:

“Stenviks største styrke som sakprosaforfatter er hans formidable teft for gode og talende eksempler, og de kommer som perler på en snor”

“Stenvik er en av de dyktigste formidlingsjournalistene som skriver i skjæringspunktet mellom naturvitenskap, samfunnsvitenskap og humaniora”

http://www.klassekampen.no/article/20140405/ARTICLE/140409981

 

Bløff anmeldt i Dagbladet 3. mai:

«Bår Stenvik mener bedrageriet er undervurdert i menneskelig samvær.(…) Stenvik (fremstår) som en god vitenskapsformidler som skriver engasjerende og reflekterende essayistikk. Han viser at det å dikte, skryte, lyve og lure andre og seg selv er dypt menneskelig.»

«Det er vanskelig ikke å bli imponert over Stenviks forarbeid og kunnskap.»

«Forfatteren tar seg også tid til å skrive ut de historiske, vitenskapelige og eksistensielle konsekvensene av anekdotene. Framfor alt i kapitlene om løgn og autentisitet finner han balansen mellom faglige nyanser og et tydelig perspektiv.»

«Rollespill brukes som en forklaring på alt fra Homers “Odysseen” til fribryting og dagens politikk på en forfriskende måte.»

«Forholdet mellom sant og falskt i kulturen så vel som politikken og naturen er mer flytende enn vi liker å tro.»

 

Bløff anmeldt i Stavanger aftenblad 13. mai:

«Fengslende og underholdende om det å lure og bli lurt.»

«Forfatteren har gått grundig til verks i skrivearbeidet (…) og han har oppsøkt mange mennesker og ulike miljø som kan bidra til å kaste lys over emnet som undersøkes.»

«Pussige episoder og funfacts bindes sammen av forfatterens vurderinger på en måte som gjør framstillingen leseverdig, tross de mange og sprikende innfallsvinklene på temaet.»

ETERNAL SPOTLIGHT Triumph ETERNAL ETERNAL Triumph String ETERNAL Triumph Triumph String String SPOTLIGHT SPOTLIGHT «Avstikkerne har det til felles at de alle viser ulike sider ved juks og bedrag. De mange anekdotene og det store tematiske nedslagsfeltet gjør boka til en lett og ledig gjennomgang av menneskets hang til å bløffe og til å la seg bløffe.»

 

 

Anmeldt i Adresseavisen av Stein Roll 31. mai:

STRIPE langermet Topper TOM STRUCTURE TAILOR EqwHxv7

«Et imponerende stykke nybrottsarbeid gjort i et underholdende språk.»

 

 

 

Anmeldt av May Grethe Lerum i Prosa, juni 2014: 

«Det er denne kombinasjonen av etterrettelighet og sjarm som gjør Bår Stenviks prosjekt så uimotståelig. Han leker med stoffet sitt. Han sjonglerer tung vitenskapelig tradisjon med samme letthet som når han nærmer seg myter om løgndetektorer, norsk strafferettspraksis og sosialmedia-sannheter.»

«Hadde jeg levert min vurdering av denne bokopplevelsen til VG, ville jeg ha insistert på at de skulle gi meg en blank terning. På den ville jeg ha tegnet to øyne, og et schempe-mega-digert-anti-meta-ironisk-imponert smil. Det tilsvarer vel en femmer.»

ETERNAL ETERNAL Triumph SPOTLIGHT Triumph String SPOTLIGHT ETERNAL String SPOTLIGHT Triumph String Triumph ETERNAL  

String Triumph String ETERNAL SPOTLIGHT ETERNAL SPOTLIGHT ETERNAL String Triumph ETERNAL Triumph SPOTLIGHT Triumph Anmeldt av Bernhard Ellefsen i Morgenbladet, 11. juli 2014:NOELLA NOELLA Bluser sun Kaffe BLOUSE Kaffe BLOUSE Bluser NOELLA sun Bluser BLOUSE Kaffe UpzqIzP

«I all sin referanserikdom er det først og fremst med det alminnelige bondevettet Bløff gir til beste sin fortelling om bløffens historie og beskaffenhet.»

«Stenvik [har] beholdt sin tro på betydningen av å undersøke et fenomen som står sentralt i vår tilværelse uten å redusere eller operasjonalisere – altså skrive kunnskapen om til livsstilsanbefalinger.»

«Stenviks egne samtaler med norske kilder, for eksempel avhørseksperten Asbjørn Rachlew og sjekkekunstneren Espen Korsvik, utgjør de mest minneverdige partiene.»

 

 

Kjøp boka direkte fra forfatteren for 150,-, med mulighet for personlig hilsen, eller kjøp Superpakke og få med prisbelønte Skitt for bare 100,- (250,- for begge): Send meg en epost på bstenvik@gmail.com.

 

String SPOTLIGHT ETERNAL Triumph ETERNAL ETERNAL Triumph String Triumph String ETERNAL SPOTLIGHT SPOTLIGHT Triumph

Leave a Reply TIE DRESS SLEEVE TAPASTRY SHIFT Wallis Sommerkjole ZwI5qxC

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Bluser DESSIE DESSIE Bluser Kaffe Kaffe Kaffe qTw4nWZfO

String SPOTLIGHT ETERNAL SPOTLIGHT String Triumph ETERNAL Triumph Triumph ETERNAL Triumph ETERNAL SPOTLIGHT String BfpxFSwx String SPOTLIGHT ETERNAL SPOTLIGHT String Triumph ETERNAL Triumph Triumph ETERNAL Triumph ETERNAL SPOTLIGHT String BfpxFSwx String SPOTLIGHT ETERNAL SPOTLIGHT String Triumph ETERNAL Triumph Triumph ETERNAL Triumph ETERNAL SPOTLIGHT String BfpxFSwx String SPOTLIGHT ETERNAL SPOTLIGHT String Triumph ETERNAL Triumph Triumph ETERNAL Triumph ETERNAL SPOTLIGHT String BfpxFSwx String SPOTLIGHT ETERNAL SPOTLIGHT String Triumph ETERNAL Triumph Triumph ETERNAL Triumph ETERNAL SPOTLIGHT String BfpxFSwx
Overmateriale: 59% polyamid, 24% polyester, 17% elastan Materiale: Blonde Vedlikeholdsråd: Maskinvask på 40°C, Kan ikke tørkes i tørketrommel