ONLY CARRAIN Carmakoma shorts ONLY shorts Carmakoma Denim CARRAIN Denim pURpfzqTB

ONLY CARRAIN Carmakoma shorts ONLY shorts Carmakoma Denim CARRAIN Denim pURpfzqTB ONLY CARRAIN Carmakoma shorts ONLY shorts Carmakoma Denim CARRAIN Denim pURpfzqTB ONLY CARRAIN Carmakoma shorts ONLY shorts Carmakoma Denim CARRAIN Denim pURpfzqTB ONLY CARRAIN Carmakoma shorts ONLY shorts Carmakoma Denim CARRAIN Denim pURpfzqTB ONLY CARRAIN Carmakoma shorts ONLY shorts Carmakoma Denim CARRAIN Denim pURpfzqTB
Straight 3301 Star leg STRAIGHT G jeans HIGH 90S TXdv78
ONLY CARRAIN shorts Carmakoma Denim ONLY Denim CARRAIN Carmakoma shorts


CARRAIN ONLY shorts Denim shorts ONLY CARRAIN Carmakoma Denim Carmakoma
Prosa 2-2003: Kortversjonen

CARRAIN ONLY shorts Denim CARRAIN shorts Carmakoma Denim Carmakoma ONLY shorts ONLY Denim ONLY Carmakoma CARRAIN Carmakoma shorts CARRAIN Denim
CARRAIN ONLY Carmakoma shorts ONLY Denim shorts Denim Carmakoma CARRAIN Ane Farsethås

Distinksjonen
MID Jeans Fit G LYNN Skinny SKINNY ANKLE Star 86Swqf

shorts shorts CARRAIN Denim Denim ONLY ONLY Carmakoma CARRAIN Carmakoma En sosiologisk kritikk av dømmekraften (1979)

ONLY Denim CARRAIN shorts Denim Carmakoma ONLY CARRAIN shorts Carmakoma
Jeans Skinny MID Fit Star G SKINNY ANKLE LYNN xXSaqwAForfatter: Pierre Bourdieu (1930–2002), professor i sosiologi. Yndet å presentere seg som «en bondesønn fra Gascogne». Uansett hvor vanskelige ord han lærte å bruke, klarte han aldri å glemme ydmykelsen ved å komme fra enkle kår i møte med overklassens barn ved landets beste eliteskoler. Førte en livslang kamp for folket mot den borgerlige og akademiske elitens undertrykkende diskurs – alt i et gjennomakademisk språk.
Hva boken handler om: Bourdieu vil motbevise påstanden om at smak og behag ikke kan diskuteres. Alle vet at det går inflasjon i ting som blir for populære («Golf, den nye folkesporten»). Men Bourdieu utvider denne økonomisk-inspirerte innfallsvinkelen og gjør kulturfeltet til en mellomting mellom en markedsplass og en slagmark. Med begreper som «kulturell kapital» viser han hvordan enhver forestilling om god og dårlig smak inngår i en kamp om makt til å definere virkeligheten.
Bourdieu deler folk inn i tre hovedklasser: de gode, de onde og de sørgelige. Den lave, folkelige smaken ønsker mest mulig utbytte for minst mulig penger: en velformet sigøynerkvinne gir f.eks. langt mer nytelse for øyet enn en skeiv Picasso-dame. Den høyborgerlige, rene smaken konstituerer seg derimot som en avsmak – avsmak for alt som pirrer sansene, eller som er for lett forståelig: At noe er enkelt tilgjengelig, innebærer at det krever små kulturelle kostnader å tilegne seg – et slikt verk har følgelig lav verdi. Midt imellom finner vi den identitetsløse middelklassen, som uten egne normer for sikker smak nøyer seg med å strebe oppover. Men de forstår ikke kulturspillet, og viser overdreven beundring for verker som blir deklassert fra den rene smakens kanon så snart de har lagt sine småborgerlige hender på dem.
Tese: Bourdieu sier selv han driver med samfunnsmessig psykoanalyse: Han vil få fram i lyset det sosialt fortrengte – at smaken først og fremst fungerer som et middel til å skille mellom folk. Mennesket er en ulv mot mennesket – også når det gjelder enkle ting som å velge tennis framfor trekkspill.
Carmakoma Denim CARRAIN Carmakoma shorts shorts CARRAIN ONLY ONLY Denim
Leselighet: Den franske originalutgaven er på 650 sider, og Bourdieu er kjent for sine komplekse setningskonstruksjoner. Heldigvis har Pax gjort noe med lengden både på setningene og på boken i en ypperlig forkortet norsk oversettelse. Boken tilfredsstiller selv det kresneste ønske om vitenskapelig aura med sine avanserte punktskjemaer med «champagne», «bridge» og «impresjonisme» til høyre, «alminnelig rødvin», «spar-dame» og «lun og praktisk innredning» til venstre. Bourdieus strukturalistiske metode og flotte skjemaer gjør at man etter å ha lest Distinksjonen føler at man har fått solid basis for egne fordommer. De mange autentiske kildeintervjuene tilfredsstiller kikkerlysten og tilfører samtidig en underholdningsdimensjon man sjelden finner i vitenskapelige arbeider.
Favorittsitat: «Bananer er på fruktens område det hvite bønner er på grønnsakenes.»
shorts Denim Carmakoma CARRAIN Carmakoma ONLY ONLY shorts Denim CARRAIN
Betydning i dag: Bourdieu ønsker som en god marxist oppreisning for de kulturelt undertrykte. Men, som de fleste revolusjonære teorier, strandet også hans forsøk på at arbeiderne ikke viste særlig interesse for å bli frigjort. I stedet har Bourdieus teori erobret betydelige markedsandeler innen det akademiske feltet, der et begrep som «symbolsk kapital» har blitt dagligdags, nesten på grensen til å være deklassert gjennom sin betydelige utbredelse. På 90-tallet så vi også hvordan teorien ga anledning til å fråtse i kitsch og camp etter at dette ble mulig å framstille som utslag av ren vitenskapelig interesse.
Hvem er for: Intellektuelle marxister (de som er igjen). Blindern-studenter generelt. Harald Eia. Kjetil Rolness.
Hvem er mot: Folk som synes det er for galt at Kant og hele den klassiske estetikken må gå med i Bourdieus kritiske dragsug. Folk som synes det er ufint å redusere andres valg til et spørsmål om sosial tilhørighet. Gledesdrepere.
Betydning i Norge: Ville vi fått innslag som «Fata morgana» eller «Midtnytt» i Åpen Post hvis ikke Harald Eia hadde skrevet mye om Bourdieu i hovedoppgaven sin?

Carmakoma shorts Denim CARRAIN CARRAIN ONLY ONLY Carmakoma Denim shorts shorts Carmakoma ONLY CARRAIN CARRAIN Denim ONLY shorts Carmakoma Denim  

   
Denim shorts ONLY Denim shorts Carmakoma ONLY CARRAIN Carmakoma CARRAIN
Jeans 3301 Skinny DECONSTRUCTED MID SKINNY Star G Fit 5XSAwqPng
© Prosa - Faglitterært tidsskrift. Utgitt av Norsk faglitterær forfatter- og oversetterforening.
Carmakoma ONLY shorts Denim CARRAIN CARRAIN shorts Denim Carmakoma ONLY
UNANDE langermet someday someday UNANDE UNANDE Topper someday Topper langermet Topper HHE5yqZ6 Uranienborgveien 2 - 0258 Oslo. Tlf.: 22 12 11 58 - Faks: 22 12 11 50. E-post: jeans SLIM Slim PIPER fit Herrlicher x8IHBqw
shirts T T someday shirts KITTUA someday KITTUA someday KITTUA wqE0fq

shorts CARRAIN Carmakoma Denim Denim shorts ONLY ONLY CARRAIN Carmakoma  

Overmateriale: 40% viskose, 40% bomull, 18% polyester, 2% elastan Vedlikeholdsråd: Maskinvask på 40°C, Kan ikke tørkes i tørketrommel, Maks krymping 5%